Ενημέρωση

Θα καταφέρει ο Μελένιος να διεκδικήσει τα δικαιώματά του; 📖📖📖

Δημιουργικός Λόγος στα Έξυπνα Παιδιά!! 📖
Τα παιδιά έχουν δικαιώματα που πρέπει να γνωρίζουν! Επίκεντρο της ενασχόλησής μας ήταν η παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των παιδιών με θέμα το βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου “Το μεγάλο ταξίδι του Μελένιου” από τη σειρά “Ντενεκεδούπολη”. Την προηγούμενη φορά “τρύπωσε” στο πρόγραμμά μας, αλλά κανείς δεν τον κατάλαβε! Αναλαμβάνει λοιπόν δράση ο γνωστός αστυνόμος Σαΐνης, αναγνωρίζοντας πως έχουμε “Πρόβλημα, πρόβλημα”, ως χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί πάντα!
Οι μικροί ντετέκτιβ έπρεπε να βρουν ποιο ντενεκεδάκι κρυβόταν μέσα στην αίθουσα, με το οποίο δεν είχαμε ασχοληθεί την προηγούμενη φορά! Βρήκαμε τους υπόπτους, τους παρατηρήσαμε και καταλήξαμε πως ο δράστης είναι ο Μελένιος. Διαβάζοντας την ιστορία του, διαπιστώσαμε πως το μικρό αυτό ντενεκεδάκι ήταν κλεισμένο σε μια αποθήκη, νομίζοντας πως πέρα από αυτήν δεν υπήρχε τίποτα! Ένας ποντικός του άνοιξε τα μάτια και του είπε πως πρέπει να ξεφύγει για να αποκτήσει την ελευθερία του και να ζήσει ευτυχισμένος στον έξω κόσμο.🌸🌸🌸 Φτάνοντας στον Ζουληχτή, τον κακό ήρωα που κατέστρεφε τα ντενεκεδάκια, έπρεπε να επινοήσουμε το δικό μας τέλος! Οι ιδέες ήταν πολλές: Ο Ζουληχτής έγινε καλός και δεν ήθελε να τον ζουλήξει ή ο Μελένιος έδωσε ένα ψεύτικο, χάρτινο ντενεκεδάκι και πρόλαβε να ξεφύγει ή έβαλε ένα αγκάθι πάνω του για να πονέσουν τα χέρια του κακού όταν τον πιάσει!
Όλες οι προτάσεις ήταν ευφάνταστες και δημιουργικές και έφταναν σε ένα κοινό συμπέρασμα: Το μικρό ντενεκεδάκι ξεπέρασε τις δυσκολίες και απέκτησε την ελευθερία που του στερούσαν τόσο καιρό!👏