Ενημέρωση

Η αξία και η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας!!!😊😊♟️♟️♟️

Σκάκι στα Έξυπνα Παιδιά!!
Στο σκακιστικό μας πρόγραμμα ανατρέξαμε στο παραμύθι “Θέλω να κερδίζω” που ασχολείται με την αξία της ευγενούς άμιλλας! 💞
“Η Μπέλλα αγαπούσε να πηγαίνει σε ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, γιατί εκεί έκαναν πολλές δραστηριότητες και περνούσε όμορφα. Όμως όταν έχανε, θύμωνε, τα παρατούσε και έφευγε. Δεν συμπεριφερόταν σωστά και αυτό δεν ήταν όμορφο.
Μία μέρα έπρεπε να φτιάξουν μια σκηνή, όπου η καλύτερη θα κέρδιζε το βραβείο. Όλα τα παιδιά ξεκίνησαν να προσπαθούν, μα η Μπέλα έφυγε γιατί είπε ότι ήταν πολύ πολύ δύσκολο. Ο κύριος Ματ της εξήγησε ότι το σημαντικό δεν είναι να κερδίζεις αλλά να προσπαθείς και να είσαι σωστός αντίπαλος. Η Μπέλλα το σκέφτηκε και είπε ότι θα προσπάθησει. Τελικά το βραβείο για την καλύτερη σκηνή το κέρδισε ένα άλλο παιδί, ο Τσάρλι και όλα τα παιδιά χάρηκαν. Ο κύριος Ματ αποφάσισε να δώσει και ένα βραβείο για εκείνον που προσπάθησε περισσότερο, το οποίο το κέρδισε η Μπέλλα και είπε στο τέλος: είναι πιο διασκεδαστικό να εισαι σωστός αντίπαλος παρά να θυμώνεις.
Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι όμορφο, αλλά και δύσκολο. Δεν πρέπει σε κάθε δυσκολία να τα παρατάμε αλλά να προσπαθούμε. Η προσπάθεια ανταμείβεται και η βελτίωση δεν σταματά ποτέ!💗 ♟️♟️Οι μικροί σκακιστές συμπλήρωσαν πως το σημαντικό στο σκάκι και σε όλα τα παιχνίδια είναι να διασκεδάζουμε και όχι μόνο να κερδίζουμε! Γι’ αυτό άλλωστε πριν ξεκινήσουμε την εκάστοτε παρτίδα μας, δίνουμε χειραψία και εύχομαστε ο ένας στον άλλο καλό παιχνίδι!
“Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ αυτού που χάσαμε επειδή δεν πετύχαμε και αυτού που χάσαμε επειδή δεν προσπαθήσαμε”😊😊 Φραγκίσκος Βάκων, Άγγλος φιλόσοφος