Ενημέρωση

Η ελληνική μυθολογία ως μέσο της θεατρικής αγωγής🎭🎭🎭

Θεατρικό Παιχνίδι στα Έξυπνα Παιδιά!!🎭
Ποιος δεν γνωρίζει τον μυθικό θεό Ηρακλή, που θεωρούνταν ο μέγιστος των Ελλήνων ηρώων;
Στο πρόγραμμα της θεατρικής αγωγής μιλήσαμε για τη γενναιότητα και την ανδρεία του, παρά τα ποικίλα εμπόδια που έβαζε στον δρόμο του η θεά Ήρα, εξαιτίας της ζήλιας της που ο Ηρακλής ήταν γιος του Δία, πάντα με τη βοήθεια του βασιλιά Ευρυσθέα.
Ένα απο τα εμπόδια αυτά ήταν η αντιμετώπιση του λιονταριού της Νεμέας! Αρχικά, για να μπούμε στο πνεύμα της ιστορίας είδαμε αγγεία από την αρχαία Ελλάδα που αποτύπωναν τη μεγάλη μάχη.
Ο εν λόγω μύθος που διάβασαμε, αναφέρει πως ο βασιλιάς ζήτησε από τον Ηρακλή να σκοτώσει το λιοντάρι αυτό, που είχε τόσο σκληρό δέρμα που δεν το διαπέρασαν ούτε τα βέλη, ούτε τραυματίστηκε από τον κορμό ενος δέντρου που ξερίζωσε για να το θανατώσει.
Για να υπογραμμιστεί ακόμη περισσότερο η δύναμή του, είδαμε πως το σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια, πιάνοντάς το από τον λαιμό! Η σκηνή αυτή υπήρξε το αντικείμενο της δραματοποίησής μας, αφού αρχικά δημιουργήσαμε το δέντρο, το οποίο θα χρησιμοποιούσαμε ως όπλο! 🎬
Η εκμάθηση της ελληνικής μυθολογίας είναι μέγιστης σημασίας, αφού αποτελεί ιστορία και μάλιστα την αρχαιότερη ιστορία των λαών της γης. Μας συνδέει με την πολιτιστική μας κληρονομιά, αποτελώντας διαχρονικά ένα σπουδαιότατο εργαλείο γνώσης και σοφίας.💎
Υπεύθυνη Διδασκαλίας: Μαρία Γραμμένου