Ενημέρωση

Οι μικροί αρχιτέκτονες σχεδιάζουν κατόψεις κτιρίων!!!

Αρχιτεκτονική στα Έξυπνα Παιδιά!!👷‍♂️👷‍♀️
Στο αρχιτεκτονικό μας πρόγραμμα προσεγγίσαμε την έννοια της κάτοψης ενός κτιρίου! 🏠
Προκειμένου να κατανοήσουμε την έννοια, μιλήσαμε για το bird’s-eye view, που σχετίζεται με τον τρόπο που τα πουλιά θα έβλεπαν ένα κτίριο, αν αφαιρούσαμε το ανώτερο τμήμα του!
Το project μας ξεκίνησε με τον διαχωρισμό του περιγράμματος μιας κατοικίας και διαφορων αντικειμένων στους μικρούς αρχιτέκτονες, όπως αυτά πρέπει να φαίνονται σε μια κάτοψη. Κόψαμε τα έπιπλα, διαλέξαμε πώς θα διαρρυθμίσουμε την κατοικία σε δωμάτια (ποιο δωμάτιο θα είναι το υπνοδωμάτιο, ποιο θα είναι το σαλόνι κλπ) και έπειτα το χρωματίσαμε!
Στη συνέχεια, οι μικροί μας φίλοι θέλησαν να δημιουργήσουν το πραγματικό τους σπίτι ή το σπίτι που ονειρεύονται. Με πρότυπο μια κάτοψη κατοικίας, επιχείρησαν να προσδώσουν τη δική τους πινελιά στο σχέδιο και το επιτέλεσαν με επιτυχία!
Μέσα από τη δραστηριότητα της Αρχιτεκτονικής τα παιδάκια γνώρισαν βήμα βήμα τη διαδικασία σύνθεσης μιας κάτοψης ισογείου με τεμνόμενα στοιχεία (τοίχοι, κουφώματα, υποστυλώματα) και προβαλλόμενα στοιχεία (έπιπλα). 💕
Η εν λόγω κατασκευή στόχευσε στην ανάπτυξη των γεωμετρικών γνώσεων των παιδιών και της αίσθησης του προσανατολισμού, αφού ασχολήθηκαν με τις διαστάσεις στον χώρο!! 💎💎
Υπεύθυνη Διδασκαλίας: Μελίνα Παραφέστα, Αρχιτέκτων Μηχανικός