Ενημέρωση

Τα γαλλικά της κωμικής τέχνης!!!🎭🎭✏✏

Θεατρικό παιχνίδι στα Έξυπνα Παιδιά!!🎭
Το θεατρικό μας πρόγραμμα είχε διττό σκοπό: την διασκέδαση μέσα από κινηματογραφικά έργα και την εκμάθηση μιας νέας θεατρικής τεχνικής!🌸🌸Παρακολουθήσαμε λοιπόν τα … γαλλικά της κωμωδίας από την γνωστή ηθοποιό Ρένα Βλαχοπούλου από την ταινία “Η Παριζιάνα” (1969).
Υποδύεται μια μοδίστρα που έχει κουραστεί από την δουλειά της και τις πελάτισσές της και αποφασίζει μαζί με την αδερφή της να γνωστοποιήσει πως έχει εργαστεί σε μεγάλους οίκους μόδας του Παρισιού για να αποκτήσει περισσότερα χρήματα. Εντούτοις, προκύπτει το εξής πρόβλημα: δε γνωρίσει γαλλικά! Μάταια προσπαθεί η αδερφή της να τη διδάξει και στο τέλος, προσπαθώντας να μιλήσει με τον υπάλληλο του ξενοδοχείου που γνωρίζει τη γαλλική γλώσσα, τον πείθει πως μιλάει άπταιστα, ενώ μιλά τη δική της γλώσσα!
Προτού δραματοποιήσουμε τις δυο σκηνές, κάναμε το περίγραμμα ενος παιδιού σε χαρτόνι και στο εσωτερικό του σώματος, καταγράψαμε τα χαρακτηριστικά του ρόλου!Η συγκεκριμένη θεατρική τεχνική είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να προχωρήσουν τα παιδιά σε μια ουσιαστική ανάλυση χαρακτήρα με οπτικοποιημένο όμως τρόπο, που είναι και πιο κατάλληλος για την ηλικία τους!💕
Υπεύθυνη διδασκαλίας: Μαρία Γραμμένου, Παιδαγωγός