Ενημέρωση

Πάμε να δραπετεύσουμε από τη σκακιέρα;;💕

Σκάκι στα Έξυπνα Παιδιά!!
Με τους μικρούς σκακιστές διαβάσαμε το παραμύθι “Οι Δραπέτες της σκακιέρας”, ένα από τα γνωστότερα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο έχει ανέβει στην εθνική λυρική σκηνή σε λιμπρέτο όπερας και έχει παιχτεί σε διάφορες θεατρικές παράστασεις.
“Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν, σε μια σκακιέρα κάθε πρωί γίνεται μάχη ανάμεσα στο άσπρο και στο μαύρο βασίλειο. Όμως τα βράδια στην άκρη της ίδιας σκακιέρας συναντιούνται κρυφά η λευκή βασίλισσα με τονασπροτετράγωνο μαύρο αξιωματικό. Αρνούμενοι να υποταχθούν στην μοίρα τους ένα βράδυ μαγεμένα από την μουσική του πιάνου αποφασίζουν να δραπετεύσουν, θέλοντας να γνωρίσουν τον κόσμο πέρα από την σκακιέρα, ανεβαίνοντας στο τρένο των πλήκτρων και ακολουθώντας το ασημένιο μονοπάτι μιας φεγγαραχτίδας. Το επόμενο πρωί, όταν όλοι καταλάβουν τι έχει συμβεί αποφασίζουν και τα δύο βασιλεία να τους τιμωρήσουν στέλνοντας ένα γεράκι να τους βρει και να τους φέρει πίσω. Έτσι ξεκινάει μια συναρπαστική περιπέτεια σε μαγικούς τόπους, όπου τα δύο παράτολμα κομμάτια προσπαθούν να βρουν τον γλάρο των ονείρων που θα τους οδηγήσει στην εφτάχρωμη πύλη του ουράνιου τόξου, όπου εκεί θα ζήσουν ελεύθερα και ευτυχισμένα”💕
Το δίδαγμα του παραμυθιού είναι πως όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός μας, χρειάζεται να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να τα καταφέρουμε, όπως έκανε η βασίλισσα και ο αξιωματικός!
Υπεύθυνη διδασκαλίας: Αντωνία Χριστοδουλοπούλου