Ενημέρωση

Μόνο με την ειρήνη βγαίνουμε όλοι νικητές!!!💕

Δημιουργικός Λόγος στα Έξυπνα Παιδιά!!👨‍🎓
Με αφορμή την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, ασχοληθήκαμε με το θέμα της ειρήνης και του πολέμου, διαβάζοντας το παραμύθι “Ειρήνη” του Αριστοφάνη, σε μια διασκευή του για παιδιά.
Πριν ξεφυλλίσουμε την αντιπολεμική αυτή ιστορία, παρατηρήσαμε πως πίσω από τις κλειστές κουρτίνες κρύβεται κάτι. Τις ανοίξαμε γεμάτοι περιέργεια και βρήκαμε μια κοπέλα κλεισμένη σε μια σπηλιά. Ξεκινήσαμε την ανάγνωση για να μάθουμε ποια ήταν αυτή η μυστηριώδης κοπέλα.😮 “Ένας Αθηναίος, ο Τρυγαίος ήθελε να ανέβει στον ουρανό και να ρωτήσει τους θεούς γιατί αφήνει τους Ελληνες να πολεμούν. Ο πόλεμος εν τω μεταξύ είδαμε ότι έκλεισε την Ειρήνη σε μια σπηλιά και σαν να μην έφτανε αυτό έβαλε όλες τις ελληνικές πόλεις σε ενα γουδί για να τις καταστρέψει.💎 Στο τέλος όμως, η Ειρήνη καταφέρνει να βγει από τα δεσμά της με τη βοήθεια των Ελλήνων”.
Προβληματισμένοι από το δίπτυχο πόλεμος-ειρήνη, δημιούργησαμε τις αντίστοιχες ομάδες και σκεφτήκαμε πώς θα έμοιαζαν αν ήταν άνθρωποι, τι χρώμα θα ήταν στην φαντασία μας και ποια συναισθήματα μας προκαλούν. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως ο πόλεμος είναι ανώφελος και προκαλεί μόνο δεινά!💕