Ενημέρωση

Πώς αντιμετωπίζω μια αποτυχία; 😄😪☹😠

Συναισθηματική νοημοσύνη στα Έξυπνα Παιδιά!!🙆‍♂️🙆‍♀️
Έχασα… Και τώρα τι κάνω;😔
Ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας ζωή είναι οι μικρές ή οι μεγάλες αποτυχίες, ψάχνοντας τον πιο υγιή τρόπο να τις διαχειριστούμε. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν αυτούς τους τρόπους μέσα από το παιχνίδι! Κλείνουμε τα μάτια μας και σκεφτόμαστε πως παίζουμε ένα παιχνίδι, στο οποίο χάνουμε τρεις συνεχόμενες φορές και αναλογιζόμαστε πώς μας κάνει να αισθανόμαστε αυτή η κατάσταση, ανάλογα με την “θέση” μας στο θερμόμετρο των συναισθημάτων.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν μέσα από την αποτύπωση του συναισθήματός μας σε ένα ζωγραφισμένο πρόσωπο διέφεραν μεταξύ τους. Κάποια παιδιά ένιωθαν θυμό, άλλα λύπη, άλλα αδιαφορία και κάποιοι ήταν χαρούμενοι με την έκβαση αυτή, καθώς όπως ανέφεραν: “Είναι απλά ένα παιχνίδι”.
😄😪☹😠
Αφού καταλάβαμε το συναίσθημά μας απέναντι στην κατάσταση αυτή, παίξαμε ένα παιχνίδι με τις ομάδες της ηρεμίας που ως τελικό στόχο είχαν να κολλήσουν στην κατασκευή μας τρόπους για την σωστή αντιμετώπιση της αποτυχίας, όπως το να πάρουν βαθιές ανάσες και να ξαναπροσπαθήσουν. Αντίθετα, η ομάδα της απογοήτευσης έπρεπε να κολλήσει τρόπους με τη λανθασμένη αντιμετώπιση όπως το να φωνάζουν ή να τα παρατούν. Είναι σημαντικό για τα παιδιά να μάθουν να διαχειρίζονται συναισθηματικά δύσκολες καταστάσεις γι’ αυτά, όπως το να χάνουν σε ένα παιχνίδι, μαθαίνοντας να μην παραιτούνται και να συνεχίσουν να αγωνίζονται, αφού ηρεμήσουν!💕💕💕