Ενημέρωση

Δημιουργώντας προσωπογραφίες ιλουζιονιστικές όπου οι μορφές ξεπηδούν μέσα από το σχήμα και το χρώμα λουλουδιών, φρούτων, αντικειμένων!🎨

Ζωγραφική και Ιστορία της τέχνης στα Έξυπνα Παιδιά!!🎨
Προς τα τέλη της περιόδου της Αναγέννησης (1520-1600 μ.Χ) και με βάση τη Φλωρεντία κυρίως και τη Ρώμη, εμφανίζεται στο στερέωμα της Τέχνης ο “Μανιερισμός”, το κίνημα που έμελλε να γίνει ο προπομπός των σύγχρονων καλλιτεχνικών ρευμάτων. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες αυτής της περιόδου που μελετήσαμε με τους μικρούς μαθητές του Κέντρου “Έξυπνα Παιδιά” ήταν και ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, ο ονομαζόμενος Ελ Γκρέκο, που ξεκίνησε από την Κρήτη και έφτασε έως την Ιταλία και την Ισπανία. Ακούγοντας κιθαριστικά αναγεννησιακά τραγούδια εντυπωσιαστήκαμε από την κίνηση των μορφών του Ελ Γκρέκο αλλά και τη ζωντάνια των χρωμάτων που χρησιμοποιούσε.
Το ενδιαφέρον των παιδιών τράβηξε ένας άλλος ζωγράφος αυτής της εποχής, ο Αρτσιμπόλντο, με τα ιδιοφυή πορτραίτα του, Προσωπογραφίες ιλουζιονιστικές, που όπου οι μορφές ξεπηδούν μέσα από το σχήμα και το χρώμα λουλουδιών, φρούτων, αντικειμένων. Το μάθημα ολοκληρώθηκε ζωγραφίζοντας το δικό μας πορτραίτο Αρτσιμπόλντο, με θέμα την “Άνοιξη¨.και τα αποτελέσματα μάγεψαν όλους μας!!