Ενημέρωση

Διάλεξη και masterclass του Δρ Νίκου Λυγερού στις 7 και 8 Φεβρουαρίου!

“Στρατηγική και νοητική αντιμετώπιση του Bullying”, Διάλεξη του Δρ Νίκου Λυγερού στα “Έξυπνα Παιδιά” (Μανδηλαρά 108 & Υψηλάντου 31, Λάρισα) για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, στις 7 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 (Είσοδος ελεύθερη).

Ο Δρ Νίκος Λυγερός τιμά με την παρουσία του το Κέντρο μας για μια ακόμη φορά, σε μία ενδιαφέρουσα διάλεξη στην οποία θα αναλύσει το φαινόμενο του εκφοβισμού, τις μορφές του και τους στρατηγικούς τρόπους αντιμετώπισής του. Ένα μείζον σύγχρονο ζήτημα στους χώρους εντός και εκτός σχολείων.

Την επόμενη ημέρα της διάλεξης, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Έξυπνα Παιδιά, masterclass του Νίκου Λυγερού με τους μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το 2ωρο εργαστήριο “Έξυπνη Παιδεία και Στρατηγική”. Μία μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά να αλληλεπιδράσουν με τον Δρ Νίκο Λυγερό και να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία του. (Δήλωση Συμμετοχής, περιορισμένος αριθμός θέσεων).

Το φαινόμενο του εκφοβισμού:
Ο εκφοβισμός αναφέρεται στη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ή μείωση ασθενέστερων ατόμων σε μια ομάδα. Περιλαμβάνει τρία βασικά είδη κακοποίησης – συναισθηματική, λεκτική και σωματική. Συνήθως, πρόκειται για ανεπαίσθητες μεθόδους εξαναγκασμού όπως η ψυχολογική χειραγώγηση. Το λεγόμενο bullying συνδέεται με το θύμα και τον θύτη. Τα θύματα εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα άγχους και ανασφάλειας από τους συνομηλίκους τους και οι θύτες έχουν την τάση να είναι παρορμητικοί, εχθρικοί, λιγότερο συνεργάσιμοι, με χαμηλή κοινωνική ευαισθησία. Το ζήτημα της αντιμετώπισης του εκφοβισμού από εκπαιδευτικούς, γονείς και τα ίδια τα παιδιά θα αναλυθεί από τον Δρ Νίκο Λυγερό σε μια διάλεξη που δεν πρέπει να χάσετε!

Λίγα λόγια για τον διακεκριμένο καθηγητή Νίκο Λυγερό:
Ο Δρ Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο. Επιπλέον, είναι διακεκριμένος στην επικοινωνία που έχει με τα παιδιά, ειδικευμένος στην καθοδήγηση, την συμβουλευτική αγωγή και τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών και γονιών, έχει συνεργαστεί με πολλά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου.