Ενημέρωση

Asterix et Ovelix!!!

✈️Ταξίδι στην Ευρώπη στα Έξυπνα Παιδι!!!✈️
«Asterix et Ovelix»
Επόμενη στάση του ταξιδιού μας είναι το γνωστό γαλατικό χωριό όπου κατοικούν οι φίλοι μας ο Αστερίξ και ο Οβελιξ. 🧒🏼👦🏼Αρχικά, τα παιδιά γνώρισαν τους βασικούς κατοίκους του γαλατικού χωριού τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά μέσα από τις διαφάνειες ενός PowerPoint. Σε αυτό το σημείο τα παιδιά συγκράτησαν τα παραπάνω εξωτερικά χαρακτηριστικά των ηρώων και τα αποτύπωσαν στη φιγούρα κάθε ήρωα που κλήθηκαν να ζωγραφίσουν. 🎈🎈Στη συνέχεια ακολούθησε ένα παιχνίδι πάζλ. Κάθε πάζλ μεγέθους Α4 απεικόνιζε έναν ήρωα.

Υπάρχει όμως τρόπος να περιγράψουμε κάποιον με γνώμονα τα εσωτερικά του στοιχεία (Στοιχεία χαρακτήρα); Το γνωστό παιχνίδι «Ποιός είναι» μας βοήθησε στην παραπάνω πρόκληση. Κατά τη διάρκεια της παρούσας θεματικής ενότητας παρακολουθήσαμε την ταινία «Asterix et Vikings».🎬🎬

Τέλος, αποφασίσαμε πως θα θέλαμε να δείξουμε και εμείς τη χώρα μας στους δύο μας φίλους. Για να το πετύχουμε κατασκευάσαμε τους δικούς μας κινούμενος ήρωες. Τα παιδιά συναρμολόγησαν με διπλόκαρφα αφού χρωμάτισαν τις φιγούρες των ηρώων. Η ξενάγηση μας ξεκίνησε!!
Όλες οι κινητικές, εικαστικές και μη δραστηριότητες της παρούσας θεματικής ενότητας ήταν προσαρμοσμένες στις ηλικιακές ομάδες και στα ενδιαφέροντα των παιδιών.

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Έξυπνα παιδιά , Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης!!

❇1ο Κέντρο Κεντάυρων 15Β, πλησίον πλατείας Εβραίων
Τηλ. 2410 254254 & 6906975369
❇2ο Κέντρο Μανδηλαρά 108 & Υψηλάντου, Άγιος Κωνσταντίνος.
Τηλ. 2410 552242 & 6906975369
📩info@exypna.gr
www.exypna.gr