Ενημέρωση

👩‍💻👩‍💻Ασφάλεια στο διαδίκτυο!!

👩‍💻👩‍💻Ασφάλεια στο διαδίκτυο!!
Όλες αυτές τις διαδικτυακές μας ημέρες, στην ώρα της 🤖🤖ρομποτικής, μάθαμε ότι ήταν απαραίτητο για την ασφαλή μας πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που κρύβει, μέσω διασκεδαστικών quiz!

🎈Αποπλάνηση συμβαίνει όταν άγνωστοι,κακόβουλα εκμεταλλεύονται το στοιχείο της ανωνυμίας στο Διαδίκτυο για να προσεγγίσουν ανήλικα παιδιά.
🎈Στο Διαδίκτυο ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιος είναι ο συνομιλητής μας στις ηλεκτρονικές μας επικοινωνίες, ακόμα και αν βλέπουμε τη φωτογραφία του ή αν χρησιμοποιούμε κάμερα.
🎈Έτσι, πολλοί επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το γεγονός αυτό, δίνουν ψεύτικα στοιχεία (κυρίως για την ηλικία τους) και ξεκινούν συζητήσεις με τα πιθανά θύματά τους με στόχο να αναπτύξουν φιλική με αυτά σχέση και να αποσπάσουν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες (π.χ. τόπο διαμονής, τα ενδιαφέροντά τους, τα χόμπι τους κ.λ.π.).
🎈Τα δωμάτια επικοινωνίας (chat rooms) είναι ένας δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των νέων αλλά και δημοφιλές μέσο αποπλάνησης (Shannon, 2008).
🎈Αυτά είναι εικονικά μέρη όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να «συναντηθούν» και να «συνομιλήσουν» μέσω μηνυμάτων.
🎈Πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι οποιοσδήποτε μπορεί, χρησιμοποιώντας απλά ένα ψευδώνυμο, να παρακολουθεί ή να συμμετέχει σε συζητήσεις μας.

🔸Αντιμετώπιση:

✅Δεν δίνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία στο Διαδίκτυο (όπως διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, e-mail, όνομα σχολείου, πόλη)
✅Δεν συναντούμε κάποιο ξένο, τον οποίο γνωρίσαμε στο Διαδίκτυο. Αν μάς ζητηθεί κάτι τέτοιο το συζητάμε αμέσως με κάποιο ενήλικα.
✅Μπορούμε να αποθηκεύουμε τις ηλεκτρονικές μας συνομιλίες. Αν μια συνομιλία μας έκανε να νιώσουμε άβολα ή μας έφερε σε δύσκολη θέση, κρατάμε αντίγραφο.
✅Διαβάζουμε τους όρους χρήσης, τον κώδικα επικοινωνίας και τη δήλωση απορρήτου στη διαδικτυακή τοποθεσία συνομιλίας, προτού αρχίσουμε τη συνομιλία.

🔸Πηγές:

🎈https://internetsafety.pi.ac.cy/kids-seduction
🎈https://schoolpress.sch.gr/diadiktyo/?p=46

⏰⏰Και μη ξεχνάτε το καθημερινό μας διαδικτυακό ραντεβού στις 18:00 το απόγευμα!!

🧒🏼👦🏼Περιμένουμε στην παρέα μας όλα τα παιδάκια!!

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Έξυπνα παιδιά , Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης!!

❇1ο Κέντρο Κεντάυρων 15Β, πλησίον πλατείας Εβραίων
Τηλ. 2410 254254 & 6906975369
❇2ο Κέντρο Μανδηλαρά 108 & Υψηλάντου, Άγιος Κωνσταντίνος.
Τηλ. 2410 552242 & 6906975369
📩info@exypna.gr
www.exypna.gr