Ενημέρωση

Ζωγραφίζοντας πλάι στον Χρήστο Ζωγράφο!! 🎨

Ζωγραφίζοντας πλάι στον Χρήστο Ζωγράφο!! 🎨

Με μεγάλη χαρά, η οικογένεια του Κέντρου Έξυπνα Παιδιά υποδέχεται στο Κέντρο της έναν ιδιαίτερο νέο καλλιτέχνη με σημαντικό έργο στον χώρο της τέχνης και του πολισμού, τον κο Christos Zografos !!
Οι μικροί εικαστικοί του Κέντρου θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με μία σημαντική προσωπικότητα όπως είναι ο κος Ζωγράφος και να δημιουργήσουν πλάι του όμορφα έργα, σε μία εκδήλωση που στόχο έχει να εμπνεύσει τα παιδιά και να τα ταξιδέψει στον κόσμο των χρωμάτων και της φαντασίας!! ❤️

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Έξυπνα Παιδιά της Μανδηλαρά 108, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου και ώρα 10:00!!

Στο Κέντρο Έξυπνα Παιδιά της Κενταύρων 15Β, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου και ώρα 10:00!!

Το μαγικό ταξίδι ξεκινά!! Επιβιβαστείτε!! 👏

Λίγα λόγια για τον κο Χρήστο Ζωγράφο:
Ο εικαστικός Χρήστος Ζωγράφος γεννήθηκε το 1980 στην Λάρισα, είναι αυτοδίδακτος και δραστηριοποιείται ως mixed media artist τα τελευταία 10 χρόνια, μέλος του Saatchi art από το 2017 https://www.saatchiart.com/christos.zografos, και ιδιοκτήτης της online gallery “LineArt45” https://www.etsy.com/shop/LineArt45 Επηρεασμένος από ζωγράφους όπως ο Kandinsky, Klee, Pollock, Dali, Van Gogh, Mondrian… τον συναρπάζουν τα γεωμετρικά σχήματα, οι συμμετρίες και οι συμβολισμοί. Στους συμβολισμούς του δεν θα επέλεγε κάτι ρεαλιστικό αλλά προτιμάει τον συμβολισμό μέσα από ένα χρώμα, μια κίνηση, ένα σχήμα, μια ελεύθερη φόρμα. Το ύφος του είναι abstract, με έντονα στοιχεία της σχόλης Bauhaus και της αφηρημένης εξπρεσιονιστικής τάσης. Η θεματολογία βασίζεται στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου, τον χωρόχρονο, το υποσυνείδητο και φυσικά τα βιώματα του καλλιτέχνη. Ως ζωγράφος, η σύνθεση και τα εικαστικά είναι το πάθος του.
Τα υλικά που χρησιμοποιεί στα έργα του είναι κυρίως ακρυλικά χρώματα, color sprays, ακρυλικοί μαρκαδόροι, διάφορα λούστρα, stencils, φύλλα χρυσού κ.α. πάνω σε καμβά, ξύλο ή μέταλλο.
Έχει λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα ενώ τοιχογραφίες και πίνακές του κοσμούν διάφορα δημόσια κτίρια, καταστήματα και ξενοδοχεία της Λάρισας καθώς και ιδιωτικές συλλογές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Λονδίνου. Έργα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα πολιτιστικά περιοδικά της Ελλάδας.
Είναι πατέρας δύο παιδιών από τα οποία αντλεί έμπνευση και φαντασία. Ζει και εργάζεται στην Λάρισα.

Έξυπνα παιδιά , Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης!!
❇1ο Κέντρο Κεντάυρων 15Β, πλησίον πλατείας Εβραίων
Τηλ. 2410 254254 & 6906975369
❇2ο Κέντρο Μανδηλαρά 108 & Υψηλάντου, Άγιος Κωνσταντίνος.
Τηλ. 2410 552242 & 6906975369
📩info@exypna.gr
www.exypna.gr