Ενημέρωση

Συνέντευξη με τον καλλιτέχνη Χρήστο Ζωγράφο!!

👩‍🎨🎨Εργαστήρι Ζωγραφικής στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης «Έξυπνα Παιδιά» με τον καλλιτέχνη Christos Zografos!!
🎨Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης «Έξυπνα Παιδιά» το καλλιτεχνικό εργαστήρι με θέμα τη ζωγραφική δίπλα σε επαγγελματίες ζωγράφους και τίτλο “Ζωγραφίζω πλάι στον Χρήστο Ζωγράφο!!”
🎨Οι μαθητές των Κέντρων μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δραστηριότητες, στις οποίες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν έναν νέο καλλιτέχνη με σημαντικό έργο στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού και να τους καθοδηγήσει σε ένα όμορφο ταξίδι στον χώρο των χρωμάτων και της φαντασίας!
🎨Ο καλλιτέχνης παρουσίασε στα μικρά παιδιά μέρος από την τελευταία του συλλογή των έργων του και συζήτησε μαζί τους, αναλύοντας τους κανόνες τις τέχνης, την διαδικασία και τα στάδια που ακολουθεί από την σύλληψη της αρχικής ιδέας έως και την ολοκλήρωση ενός έργου.
🎨Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί με τις παιδαγωγούς και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Έξυπνα παιδιά» για τα συναισθήματα και τις σκέψεις που δημιουργήθηκαν μέσα τους, από τα χρώματα και τις μορφές που απεικονίζονταν στους πίνακες που παρουσιάστηκαν.
🎨Αναλύθηκαν επίσης οι τεχνικές ζωγραφικής, τα κινήματα στην ιστορία της τέχνης και υλικά-τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη ζωγραφική.
🎨Στη συνέχεια τα παιδιά πραγματοποίησαν καλλιτεχνικά εργαστήρια στα οποία δοκίμασαν νέα υλικά και διαφορετικές τεχνοτροπίες.
🎨Τα μικρότερα παιδιά ζωγράφισαν σε ακουαρέλες με μαρκαδόρους και μπογιές σε σχέδια που κινούνται στο φάσμα της Pop Art και του Κυβισμού, δημιουργώντας πραγματικά ευφάνταστα σχέδια!
🎨Τα μεγαλύτερα παιδιά χρησιμοποίησαν σπάτουλες, πινέλα, ακρυλικά χρώματα, μαρκαδόρους και σφουγγάρια για σταμπωτή επίστρωση σε καμβά.
🎨Στα έργα των μεγαλύτερων παιδιών αναλύθηκε η διαβάθμιση, καθώς και η μίξη των χρωμάτων σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο που ήταν η εναλλαγή τη μέρας με τη νύχτα πάνω στο κύριο αντικείμενο! Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εκπληκτικό!
🎨Μέσα από αυτή την όμορφη συνάντηση με τον καλλιτέχνη Χρήστο Ζωγράφο, τα παιδιά εμπνεύστηκαν από τα ιδιαίτερα έργα του και διδάχθηκαν από εκείνον χρησιμοποιώντας νέα υλικά και τεχνικές ζωγραφικής τέχνης!

🌸🌸Η Διεύθυνση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης «Έξυπνα Παιδιά» ευχαριστεί θερμά τον Χρήστο Ζωγράφο για την παρουσία του στη διημερίδα καλλιτεχνικών εργαστηρίων και του εύχεται πάντα επιτυχίες!
Στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασης των ανθρώπων του πολιτισμού της πόλης μας με τα παιδιά, τα «Έξυπνα παιδιά» απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες, σε ανθρώπους του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών να μας στείλουν τις προτάσεις τους ή και τις σκέψεις τους για μελλοντικές δράσεις πολιτισμού και βιωματικών εργαστηρίων για τη νέα χρονιά που ξεκινά το Σεπτέμβριο.

🌸🌸Έξυπνα παιδιά, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης!!
🎈1ο Κέντρο Κεντάυρων 15Β, πλησίον πλατείας Εβραίων
Τηλ. 2410 254254 & 6906975369
🎈2ο Κέντρο Μανδηλαρά 108 & Υψηλάντου, Άγιος Κωνσταντίνος.
Τηλ. 2410 552242 & 6906975369
📩info@exypna.gr
www.exypna.gr